114. седница Градског већа: Веће утврдило предлоге пет нових одлука и извештаје о раду у прошлој години градских установа
15/04/2019

114. седница Градског већа: Веће утврдило предлоге пет нових одлука и извештаје о раду у прошлој години градских установа

Ужице, 15. април: Градско веће дало је сагласност на годишње извештаје о раду девет ужичких установа. Прихваћени су извештаји о раду у прошлој години Народног позоришта, Градске галерије, Градског културног центра, Народне библиотеке, Историјског архива, Народног музеја, Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, Установе дечије одмаралиште Златибор и Туристичке организације Ужице, као и извештај о налазима и мерама градске буџетске инспекције.

Утврђени су предлози пет нових градских одлука и то о оглашавању, о јавним паркиралиштима, затим о начину и поступку учешћа грађана у пословима града, о укључивању грађана у буџетски процес кроз спровођење акције “Ужички програм локалног партнерства” и о изменама и допунама одлуке о комуналном уређењу. Од предлога одлука, на дневном реду биле су и оне које се односе на приступање реализацији преноса Аеродрома “Поникве” на Републику Србију, о постављању споменика у славу 1300 каплара на Трг Светог Саве и о саставу Савета за младе града Ужица, те о разрешењима и именовањима у школским одборима Уметничке, Техничке и “Прве основне школе Краља Петра II”. Одређени су текстови одлука о припреми кадровског плана и о максималном броју запослених за сваки организациони облик у систему града.

Чланови Већа су одлучили да се за додатно ангажовање противградним стрелцима месечно исплаћује 4.000 динара и да се продуже мандати в.д. начелницама Градске управе за финансије Мирјани Дрндаревић и Градске управе за послове органа града, општу управу и друштвене делатности Гордани Урошевић.