104. седница Градског већа: 40 000 динара за рођење трећег и сваког наредног детета
25/12/2018

104. седница Градског већа: 40 000 динара за рођење трећег и сваког наредног детета

На данашњој 104. седници Градског већа донета је одлука да мајке за рођење трећег и сваког следећег детета имају право на једнократну новчану помоћ у износу од 40 000 динара. Ово право имају мајке било да су запослене или не, а право на помоћ ове врсте се може остварити за децу која ће се родити од 1. јануара 2019. године. Одлука је донета у циљу подстицања рађања деце, као позитивне природне компоненте која утиче на ревитализацију становништва.

Чланови већа су усвојили Информацију о реализованим инвестицијама у 2018. години и планираним инвестицијама у 2019. години у Градској општини Севојно. Обзиром да је седница одржана у просторијама Градске општине Севојно уз присуство чланова Општинског већа и руководства ове општине, на дневном реду су били и проблеми са којима се суочавају грађани Севојна, а који нису обухваћени планом инвестиција за 2019. годину.

Утврђен је предлог Статута Града Ужица који је усклађен са новом законском регулативом, у утврђени су предлози одлука о комуналним таксама и о накнадама за коришћење јавних добара.

Градско веће је усвојило Правилник о начину и поступку доделе средстава из буџета Града Ужица за финансирање/суфинансирање програма удружења и донело Одлуку о образовању Комисије за вршење контроле израде и производње злакуске грнчарије.

Утврђен је предлог Решења о именовању директора ЈП “Аеродром Поникве” Ужице, где је на предлог Комисије од четири пристигле пријаве Славиша Димитријевић прворангирани кандидат.

Градски већници су донели и Одлуку о прерасподели средстава за удруживање по месним заједницама за 2019. годину.