102. sednica Gradskog veća: Užice u razvoj poljoprivrede ove godine izdvojilo 37 miliona dinara
09/03/2022

102. sednica Gradskog veća: Užice u razvoj poljoprivrede ove godine izdvojilo 37 miliona dinara

Užice, 9. mart: Članovi Gradskog veća su, na današnjem zasedanju, prihvatili Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za ovu godinu koji je planiran u iznosu od ukupno 37 miliona dinara. Od ove sume, za subvencije poljoprivrednim domaćinstvima opredeljeno je 35,3 miliona, dok je 1,7 miliona dinara namenjeno promotivnim aktivnostima. U odnosu na prošlu godinu, budžet za poljoprivredu uvećan je za pet miliona dinara. Inače, poljoprivredna domaćinstva, po više osnova iz paketa mera podrške, mogu da dobiju zbirno najviše 280.000 dinara.

Saglasnost Veća data je Programu za rad Saveta za bezbednost saobraćaja u 2022. godini kojim su utvrđeni ciljevi, mere i aktivnosti namenjene unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima i po kome će u njih biti uloženo 32,6 miliona dinara. Reč je o finansijskim sredstvima dobijenim od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje i privredne prestupe predviđene propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada. Između ostalih oblasti, 16,3 miliona dinara namenjeno je unapređenju saobraćajne infrastrukture, u saobraćajno obrazovanje i vaspitanje 3,3 miliona, u preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja 4,2, za opremanje jedinica saobraćajne policije 4,1 miliona dinara.

Usvojeni su i godišnji Operativni plan za odbranu od poplava za vode drugog reda i Plan zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, a svoju saglasnost članovi Gradskog veća dali su na izveštaj o radu Gradskog centra za usluge socijalne zaštite u 2021. godini.