Подршка за санацију клизишта у улици Светозара Марковића и изградњу новог вртића
23/04/2021

Подршка за санацију клизишта у улици Светозара Марковића и изградњу новог вртића

Санација клизишта у Улици Светозара Марковића, била је главна тема разговора градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић са Сандром Недељковић замеником директора Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Током овог састанка усаглашене су даље активности на решавању проблема овог великог клизишта чија санација ће бити реализована уз подршку и посредовање Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Отворене су и друге важне теме за Ужице, а као приоритетне означене изградња новог вртића у насељу Царина и реконструкција и доградња вртића Невен. И ови пројекти биће, како се могло чути подржани од стране Канцеларије за јавна улагања. У наредним данима радиће се на припреми неопходне документације и нових састанака током којих ће бити утврђене конкретне активности у вези са свим поменутим пројектима.

Договорено је и да се у наредном периоду убрзају активности на усвајању Споразума о сарадњи у области смањења ризика од катастрофа и послова развоја цивилне заштите градова и општина у сливу Западне Мораве.