Nastavljeni radovi na izgradnji sportskog igrališta u naselju Carina
27/03/2019

Nastavljeni radovi na izgradnji sportskog igrališta u naselju Carina

Radovi na izgradnji sportskog igrališta na Carini, započeti prošle godine kada je završen iskop, betoniranje cokle oko igrališta i nasipanje i priprema podloge, nastavljeni su danas.

„U toku su radovi na asfaltiranju podloge, a nakon toga u narednom periodu ćemo postaviti ogradu oko igrališta i, u dogovoru sa mesnom zajednicom, koševe i golove“, naveo je Nikola Maksimović direktor JP „Užice razvoj“ i dodao da je vrednost ove investicije, koja se finansira iz gradskog budžeta, oko 2 miliona dinara.

Maksimović: „Ove godine je u budžetu predviđeno 3 miliona dinara za rekonstrukciju postojećih igrališta na teritoriji grada Užica“

Maksimović je istakao da postoji realna potreba za izgradnjom još nekoliko igrališta na teritoriji grada i da se po zahtevima građana u budžetu svake godine planiraju sredstva za te namene.

Novo igralište na Carini uskoro će biti ograđeno, a biće postavljeni i koševi i golovi

„Trenutno imamo zahteve građana za izgradnju igrališta u centru i u naselju Orlovac u Adi, pa ćemo po obilasku predloženih lokacija videti koje su mogućnosti za realizaciju tih projekata.“-rekao je Maksimović.

Maksimović je najavio i izgradnju novih igrališta u Sevojnu i na Gradskoj plaži: „Završeni su tenderi i u toku sledeće nedelje očekujemo od Ministarstva omladine i sporta informaciju kada će početi realizacija tih projekata.“