Асфалтиран путни правац Томићи-Прогон у Гостиници, око 2,3 километра новог асфалта
29/09/2021

Асфалтиран путни правац Томићи-Прогон у Гостиници, око 2,3 километра новог асфалта

Веома су задовољни и захвални мештани Гостинице што је коначно почело асфалтирање путног правца Томићи – Прогон у дужини од 2,3 километра. Ту вредну инвестицију финансира ЈП Путеви Србије, а на захтев мештана и Града Ужица.

“Рођен сам у овом крају, отишао сам одавде пре око 50 година, била су то тешка времена, борили су се онда наши стари да овај пут прође, имали смо пут где су могли само коњи, нисмо добили тада помоћ, па су наши родитељи сами прокопавали преко својих имања. Хвала данашњој Влади и председнику што су нам омогућили да ово добијемо после толико година. Овде без пута нема перспективе, људи одлазе, а сада ће долазити. Ретко ко је испоштовао овакво нешто да добијемо. Хвала и градском руководству, јер ја се после 50 година враћам у свој крај”, каже Добривоје Симић.

И Миленко Томић се захваљује ЈП “Путеви Србије”, граду Ужицу, ужичким Путевима и свим мештанима. Наглашава да овде има око 60 домаћинстава и да овај пут повезује Ужице, Пожегу, Косјерић, Јелову Гору, Каран и Рибашевину на више страна.

“Сви су нам путеви од великог значаја, захваљујемо се за извођење радова Граду што нам је изашао у сусрет и омогућио оволико асфалтирање, нисмо урадили у задњих 30 година колико је урађено у задњих две године”, додаје Драган Познановић председник месне заједнице Гостиница.

Предвиђено је да се укупно уради око 6000 м2 новог асфалта, да се изврши комплетно насипање, ваљање. По речима Николе Максимовића директора ЈП “Ужице развој” сви радови требало би да буду завршени до краја седмице.

“На овом путном правцу имали смо вишегодишње проблеме везане за кишу и за поплаве, приступе и што се тиче воћњака и малињака. Доста људи живи на овом делу, тако да смо се потрудили и добили подршку председника Републике Србије, да реализујемо ову инвестицију. Надамо се да ћемо и у наредном периоду имати још бољу и квалитетнију сарадњу са Путевима Србије и са Министарством грађевинарства, и покренути и неке нове пројекте, наравно на основу захтева наших суграђана”.

Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице истиче да се у овој месној заједници ради још 12 путних праваца у дужини од око 2,5 километара удруженим средствима града и мештана.

“Урадили смо 10 путних праваца, до краја недеље планирамо да урадимо и остала два путна правца, чиме заокружујемо све радове који се изводе у месној заједници Гостиница. Паралелно се ради и асфалтирање путних праваца у Мокрој Гори, а сутра улазимо и у месну заједницу Никојевићи”.

Планом је предвиђено да након асфалтирања у Мокрој Гори и Гостиници ЈКП ” Нискоградња” радове отпочне, током следеће седмице, и у месним заједницама Каран и Стапари.