37. седница Скупштине града Ужица: Буџет за 2020. годину предвидео више новца за све области
18/12/2019

37. седница Скупштине града Ужица: Буџет за 2020. годину предвидео више новца за све области

Ужице, 17. децембар: Одборници ужичка Скупштине усвојили су буџет града за 2020. годину. Буџет ће у наредној години износити 3,22 милијарде динара, односно 3,394 са новцем од трансфера за пројекта. Како је у образложењу речено, његова основна карактеристика је да је овај буџет, пре свега, уравнотежен и да је заснован на реалним приходама, да омогућује равномерни развој на сваком делу ужичке територије и да је његова ликвидност на високом нивоу. Пошто је буџет за 10% већи од овогодишњег буџета, више новца уложиће се у све области. Већа средства планирана су за области пољопривреде, образовања, културе, социјалне политике и дечије заштите. Са више новца располагаће и спорт, пољопривреда, туризам, затим одржавање, реконструкција и изградња путева и улица, кишне и фекалне канализације, уређење града и израда планске документације. Кренуће се и у изградњу нових паркинг места и уређење индустријске зоне Бела Земља.

Усвојен је и ниво прихода који ће бити усмерени Градској општини Севојно, Кадровски план, одлука о месним заједницама и о подношењу кандитатуре Ужица за домаћина и организатора “МОСИ” у 2022. години.

Одлучено је да Душко Љујић буде в.д. директора “Водовода” до завршетка избора директора овог предузећа, а усвојен је и годишњи програм пословања Установе дечије одмаралиште “Златибор”.