Због изградње кружног тока биће уклоњена два стабла на Цветном тргу
16/06/2021

Због изградње кружног тока биће уклоњена два стабла на Цветном тргу

У току су припремни радови за предстојећу изградњу кружног тока на раскрсници код Народног музеја. Тренутно су на терену екипе Ужице гаса, Електропривреде Србије, ЈКП “Водовод”, ЈКП “Градска топлана” које раде на обележавању својих инсталација. Такође пројектом је предвиђено уклањање два стабла.

По речима Ивана Станисављевића члана Градског већа сутра у 7 часова и 30 минута на Цветном тргу у Ужицу ЈКП Биоктош радиће на уклањању два стабла, а саобраћај ће због безбедности свих учесника регулисати полиција.

“Град Ужице се у претходних неколико година трудио да свој фонд повећава, тако да нам није циљ да уклањамо здрава стабла, али ова два се уклањају из оправданих разлога јер су предвиђена пројектом за изградњу кружног тока. Потрудићемо се да нађемо неке друге две локације да посадимо два нова стабла због ових које морамо да уклонимо. Такође, на јесен је планирана реализација новог пошумљавања у сарадњи са Министарством заштите животне средине на површинеи од 2 ха где ће бити засађено нових 5 200 садница.”

 

 

Станисављевић подсећа да је изградња кружног тока један од основних предуслова за убрзање саобраћаја у овом делу града, што ће допринети како растерећењу, тако и смањењу аерозагађења у наредном периоду. Такође, у оквиру припремних радова део паркинга код Техничке школе ће бити одвојен односно обезбеђен за депоновање отпада где ће бити постављени контејнери за грађевински отпад. У току викенда биће постављена и заштитна ограда на делу где се формира градилиште.