Влада Републике Србије улаже 300 милиона динара у аеродром Поникве
19/03/2021

Влада Републике Србије улаже 300 милиона динара у аеродром Поникве

Влада Републике Србије уложиће у овој години 300 милиона динара у аеродром Поникве. Ту информацију саопштио је после састанка са градоначелницом Ужица др Јеленом Раковић Радивојевић, Михаjло Здравковић директор Aеродромa Србија.

“Данас смо у Ужицу са градоначелницом и сарадницима разговарали о даљем напретку и улагањима у аеродором Поникве. Захваљујући подршци Владе Републике Србије и надлежног Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у овој години је опредељено 300 милиона динара за развој аеродорома Поникве. Разговарали смо и о пројектно-техничкој документацији и свим корацима које је неопходно предузети у наредним данима, како би се ова инвестиција што пре реализовала”, рекао је директор Аеродрома Србије Михајло Здравковић.

По његовим речима у првој фази радиће се на санацији преосталог дела писте, како би цела писта у дужини од 3 087 метара била стављена у функцију и изградњи нове стазе са платформом за паркирање два авиона.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истакла је да је веома задовољна састанком и конкретном подршком од стране Владе Републике Србије и ресорног министарства:

“Град Ужице учиниће све што је неопходно, а пројектанти ЈП “Ужице развој” обезбедиће неопходну пројектно техничку документацију. Важно је да смо направили план активности, односно динамички план за коначно стављање аеродрома Поникве у комерцијалне сврхе”.

Тема овог састанка била је и инфраструктура коју треба довести до самог комплекса, али и његово повезивање са потенцијалним саобраћајницама које воде до ауто пута.