Ужице други град у Србији по броју пунолетних вакцинисаних грађана
22/04/2021

Ужице други град у Србији по броју пунолетних вакцинисаних грађана

Београд је први град у Србији који има више од 40 одсто вакцинисаних пунолетних становника, а иза њега следи Ужице са 39,14 процената имунизованих грађана, показује статистика Канцеларије за ИТ и Е-управу коју ексклузивно представља “Блиц”.

У Србији је према последње пресеку вакцинисан укупно 3.119.881 грађаних од којих је 1.265.562 ревакцинисано. Да су становници престоници убедљиво најодговорнији у борби против короне показује податак да је у првих 10 општина које имају највећи проценат вакцинисаних чак девет општина главног града и Град Ужице.

Ubedljivo najviše vakcinisanih punoletnih građana ima BeogradFoto: Blic / RAS Srbija

Како наводи “Блиц”, највећи број грађана вакцинисао се кинеском вакцином “Синофарм”, затим следе они који су примили “Фајзер” па цепљени “Спутњиком” док је најмање становника имунизовано “Астра Зенеком”. Занимљиво да је за четири процената више жена вакцинисано него мушкараца.

Очекује се да ће број вакцинисаних посебно расти наредних дана пошто су јуче широм Србије отворени пунктови за вакцинацију на којима грађани могу примити цепиво без претходне пријаве.

Извор:blic.rs