У једној од три планиране улице у Турици завршена изградња фекалне канализационе мреже
24/10/2022

У једној од три планиране улице у Турици завршена изградња фекалне канализационе мреже

За изградњу недостајуће фекалне канализационе мреже у насељу Турица из буџета града издвојено је 30 милиона динара, а радови се одвијају према предвиђеном плану.

Како је после обиласка радова истакао директор ЈП “Ужице развој” Милош Миливојевић, завршена је комплетна мрежа у једној од три планиране улице.

“Недавно је завршена изградња фекалне канализационе мреже у Улици Исидоре Секулић, где суграђани већ имају могућност прикључења. Тренутно се радови изводе у Улици Станоја Главаша и за седам до десет дана почињу радови у Улици Милана Верговића. У овој фази радова завршићемо око 2 километра дистрибутивне мреже и створићемо могућност да се око 110 домаћинстава у Турици прикључи на фекалну канализациону мрежу. Самим тим ћемо смањити количину отпадних вода која је до сада завршавала у Волујачком потоку и Ђетињи, а касније и на Градској плажи”.

Према речима Миливојевића у плану је наставак изградње канализационе мреже и у осталим деловима Турице у којима и у току је израда пројектно техничке документације за те делове овог насеља.