Традиционално ломљење Божићне чеснице
07/01/2022

Традиционално ломљење Божићне чеснице

Традиционално у порти Цркве Светог Ђорђа у присуству свештенства, представника града Ужица и великог броја верника испоштован је обичај ломљења Божићне чеснице.

Како је овом приликом истакао заменик градоначелника Драгољуб Стојадиновић и ово је један од најлепших обичаја којим се обележава Божић и којим чувамо нашу веру и традицију.

“Ово је дан који нас опомиње на међусобно поштовање, љубав и захвалност, све оно што нам је у времену у коме живимо и више него потребно. Захвалност дугујемо ПП “Сретен Гудурић”, које је направило чесницу и златари “Карат” на донацији једног златника. Нека Господ благослови и сачува наш град и суграђане, све народе и све људе добре воље”, рекао је Стојадиновић уз честитке свим Ужичанима поводом једног од најрадоснијих хришћанских празника.

Као и претходних и ове године, чесницу су умесили запослени у ПП “Сретен Гудурић”. Утрошено је око 50 килограма брашна за чесницу пречника три метра у којој су била и три златника. Два је обезбедио Град а један златара “Карат”.