Приређен традиционални пријем за вуковце и ђаке генерације ужичких основних и средњих школа
19/06/2021

Приређен традиционални пријем за вуковце и ђаке генерације ужичких основних и средњих школа

За најбоље основце и средњошколце Ужица и ђаке генерације, оне који су током школовања ређали петице и стигли до Вукових диплома и оне који су остварили изузетне резултате на државним такмичењима, традиционално приређен је пријем у башти Градског културног центра.

У школској 2020.-2021. години Ужице има 80 Вуковца у основним школама, док је 27 ученика у средњим школама успело да у сведочанствима током свог школовања упише све петице. Постигнуте успехе честитала им је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Ужице и читав Златиборски округ су увек имали изузетне ствараоце у различитим областима и наша обавеза је да учинимо све да млади људи своју будућност везују за овај крај. Да бисмо успели да остваримо планирано,  потребно је време, огромна енергија и снага како би се превазилазили проблеми са којима се наше друштво суочава. За то ће нам у будућности бити потребна и ваша подршка и знање.

Многи од вас ће школовање наставити у другим градовима. Следите своје снове, обиђите свет, али размишљајте увек о томе да се једног дана вратите и своје знање и искуство ставите у функцију развоја краја из кога сте потекли. Увек имајте на уму да је образовање најмоћније оружје које можете користити да бисте променили свет”, истакла је обраћајући се ученицима градоначелница.

Најбољим ученицима основних и средњих школа и најуспешнијим у ваннаставним активностима који су на државним такмичењима постигли запажене резултате градоначелница је уручила пригодне поклоне – књиге у знак сећања на овај сусрет и велики успех.

У име најбољих ученика основних и средњих школа присутнима се обратио Вуковац и ђак генерације Ужичке гимназије Петар Дамјановић.  У овој школској години освојио је 2. место на Републичком такмичењу из физике, претходне године био је другопласирани на Турниру младих физичара и победник ФЕЛИX такмичење из физике, електронике и информатике. Петар је у току свог основног и средњошколског школовања освајао бројне прве, друге и треће награде међу којима су бронзана медаља на 14. Међународној јуниорској научној олимпијади одржаној у Холандији крајем 2017. године и признање о постигнутим успесима које му је доделила Српска академија наука и уметности. Добитник је и награде града Ужица.

Петру је поводом сјајних резултата градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић уручила још један поклон – лап топ- са жељом да му он буде од користи у наставку школовања и усавршавања.

Свим ученицима уручени су пригодни поклони, а фотографије које ће их подсећати на овај дан могу преузети на портирници Градске куће у наредних 15 дана.