Подршка државе за изградњу обилазнице око Ужица
25/03/2021

Подршка државе за изградњу обилазнице око Ужица

Добра, јака сарадња руководства Града Ужица са министарствима и Владом за резултат има подршку у реализацији великих и важних пројеката.

Након великог броја састанка и преговора, једно од најважнијих питања, обилазница око Ужица, постаје и предмет решавања, што је у свом излагању у Скупштини Републике Србије потврдио министар грађевинарства Томислав Момировић.

“Држава и председник Александар Вучић препознају важност изградње обилазнице и верујемо да ћемо ускоро кренути у решавање овог деценијског проблема нашег града”, поручила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, наглашавајући да Ужице заслужује да буде град о коме се прича као о примеру добре праксе и граду који се развија.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић

Министар Момировић, у свом излагању, навео је да је у плану и велико улагање у Аеродром Поникве, као и у прилазну путну инфраструктуру ужичком аеродрому и додао да значајна улагања у град Ужице тек следе.

“Очекујемо подршку државе и у реализацији других капиталних пројеката које можемо остварити само уз помоћ Владе Републике Србије. Наш задатак је и да створимо најбоље предуслове за будуће инвеститоре”, закључила је градоначелница Ужица.