Počelo asfaltiranje gradskih ulica i seoskih puteva
06/04/2022

Počelo asfaltiranje gradskih ulica i seoskih puteva

Povoljne vremenske prilike uslovile su da građevinhska sezona ove godine počne ranije, pa se uveliko radi na asfaltiranju gradskih ulica i seoskih puteva. Prioritet će biti ugovoreni putni pravci iz prošle godine, nakon čega se nastavljaju radovi po ovogodišnjim ugovorima.

Prethodnih dana asfaltirana je Ulica Milutina Bojića u kojoj je prošle godiine urađena gasifikacija. Prema rečima Nikole Maksimovića direktora JP “Užice razvoj” radovi u ovoj ulici i njenim krakovima biće kompletno završeni u naredih deset dana.

“Vrednost radova je oko 2 miliona dinara, završeno je asfaltiranje glavnog putnog pravca, trenutno se radi asfaltiranje tri putna pravca koja se nadovezuju na ovu ulicu. Sugrađanima smo izašli u susret i izvršili asfaltiranje prilaza do kuća i garaža, a rešili smo i pitanje kišne kanalizacije”.

Maksimović dodaje da je pored radova u ovoj ulici užička “Niskogradnja” angažovana i na uređenju novog parking prostora na Međaju. Takođe, trenutno se radi gasifikacija Zlatarske ulice nakon čega će se raditi Jelovogorska.

Vladimir Sinđelić član Gradskog veća za mesne zajednice ističe da se uporedo sa ulicama u gradu rade i seoski putevi.

“Trenutno se JKP “Niskogradnja” nalazi na pet lokacija, u četiri mesne zajednice i u Gradskoj opštini Sevojno. Radi se u MZ Krvavci glavni put prema Zlakusi, Trnavci u Sevojnu i putni pravci sa udruživanjem Gaj i Aksenitijevići. Završili smo dva putna pravca u Karanu, priprema se treći a u Staparima radimo četvrti putni pravac”.