Божићни трг
16/12/2019

Божићни трг

Најављујући догађаје који ће се одиграти на Градском тргу у оквиру новогодишњих празника, помоћник градоначелника Ужица Немања Нешић је навео:

“Са мотивом и жељом да свим нашим суграђанима омогућимо што квалитетнији програм и да на неки начин Ужице за време новогодишњих празника одише духом европских престоница и метропола, ми смо ове године направили до сада највећи искорак по питању тог програма.

Божићни трг који је прошле године први пут организован у Ужицу и који је функционисао на један задовољавајући начин, ове године ће трајати од 21. децембра до 20. јануара, с тим што ће програмске активности доминантно бити фокусиране од 28. децембра до Божића.

Набавили смо нову опрему за Божићни трг, нове кућице које ће у току трајања манифестације бити на истом месту као и претходне године само што су сада доста квалитетније и амбијентално прихватљивије како за Трг тако и за људе који ће користити све садржаје. Те кућице ће након завршетка манифестације бити у функцији туризма постављене на локацијама Зелене стазе, Стапарке бање и Старог града. Осим улагања у Божићни трг, додатно смо освежили и унапредили новогодишњу расвету.”-навео је Нешић и додао да ће круна програма бити два велика концерта за новогодишње празнике, 2. јануара ће на Тргу наступити рок група Кербер, а за 3. јануар планиран је концерт Жељка Јоксимовића.

“На Божићном тргу излагачи ће бити разноврсни, имаћемо традционалне производе из нашег краја, као и продају оних уобичајених алкохолних пића који се служе у зимско доба године, али и прехрамбене производе који су карактеристични за Ужице и неке народне рукотворине.”-рекао је Нешић.

Нешић је напоменуо да ће и ове године Божићни трг имати хуманитарну димензију и да ће на основу позитивног искуства од прошле године, када је помоћ прикупљена у току манифестације, прослеђена за обезбеђивање дома шесточланој породици Јевтић, и ове године бити прикупљана средства која ће бити прослеђена онима којима је то најпотребније.