Gradonačelnica obišla radove na aktuelnim gradilištima
12/07/2022

Gradonačelnica obišla radove na aktuelnim gradilištima

U pratnji saradnika gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević obišla je nekoliko velikih gradilišta u okviru kojih se realizuju važni projekti za građane Užica. Predstavnici izvođača i stručnog nadzora gradonačelnicu su upoznali sa tokom i dinamikom radova.

Sanacija klizišta u Ulici Svetozara Markovića u Koštici odvija se prema planu, utvrđenom dinamikom. Urađena su 23 šipa od ukupno 31 u gornjoj zoni, uslediće izgradnja naglavne grede duž Ulice Svetozara Markovića, a potom i šipovi u donjoj zoni, potporni zid, drenaže i svi ostali radovi predviđeni projektom. Uporedo sa ovim radovima radiće se i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, a ulica će biti kompletno rekonstruisana. Rok za završetak radova koje izvodi “MPP Jedinstvo” je 150 dana.

Na dečijem bazenu na Gradskoj plaži pri kraju su radovi na postavljanju hidroizolacije i u toku sledeće sedmice počeće postavljanje pločica i zaštitne ograde. Montažom opreme završavaju se i radovi u mašinskoj sobi, a trenutno se radi i na uređenju i farbanju vodogana. Prema obećanjima izvođača svi radovi na bazenu biće završeni do sredine avgusta. Uporedo sa građevinskim radovima radi se i na pribavljanju neophodne dokumentacije za upotrebnu dozvolu.

I radovi na Zelenoj pijaci teku predviđenom dinamikom. U toku je izrada temeljnih stopa za stubove i u toku sutrašnjeg dana biće betonirano prvih deset stopa. Radove izvodi “MPP Jedinstvo” sa svojim podizvođačima i prema ugovoru trebalo bi da budu završeni za ukupno 120 dana. Oko 60 miliona dinara obezbedili su JKP “Bioktoš” i Grad Užice za ovu, treću fazu rekonstrukcije Zelene pijace koja podrazumeva natkrivanje kompletnog prostora i parterno uređenje.

Po završetku radova na izgradnji magistralnog čeličnog cevovoda fi 400 i novopostavljenog cevovoda fi 100 u Gradskoj opštini Sevojno u toku je postavljanje završnog ventila sa ispustom mulja. Od ponedeljka 18. jula počinju radovi na izradi linijskih priključaka za ulice i pojedinačnih za domaćinstva. Kako su istakli nadležni iz JKP “Vodovod” ovo preduzeće sve radove završiće do 15. septembra, a od 1. septembra moći će da počne fazno asfaltiranje deonice puta u dužini od gotovo 2 kilometra kojim je prošao novi cevovod.

Gradonačelnica je ovom prilikom još jednom apelovala na sve izvođače da radove izvedu u skladu sa projektima i rokovima, posebno naglasivši da je jednako važan i visok kvalitet izvedenih radova.

Više fotografija u galeriji: