Град Ужице суфинансира трошкове вантелесне оплодње
17/03/2021

Град Ужице суфинансира трошкове вантелесне оплодње

Град Ужице суфинансираће трошове вантелесне оплодње за заинтересоване парове који испуњавају услове конкурса. За ту намену опредељено је милион динара.

Први јавни позив за суфинансирање трошкова вантелесне оплодње отворен је до 1. априла 2021. године, а могу се пријавити заинтересовани парови који имају пребивалиште на територији града Ужица, најмање две године непрекидно пре датума објављивања јавног позива.

Средства на име суфинансирања трошкова вантелесне оплодње у износу од по 200 хиљада динара по пару, истом пару могу се доделити само једном, предвиђено је правилником. Изузетно средства се могу доделити и пару који је већ користио финансијску подршку града, уколико се на овај јавни позив није пријавио предвиђен број парова.

Суфинансирање трошкова вантелесне оплодње још једна је у низу мера популационе политике, које се предузимају са циљем побољшања демографске слике у граду. И ове године све новорођене бебе добиће на поклон аутоседишта, а мајке без обзира на статус запослења и број деце и по 5 хиљада динара. Такође из буџета се издвајају средства за једнократну новчану помоћ незапосленим породиљама, једнократну новчану помоћ за рођење трећег и сваког наредног детета, стипендије талентованим ученицима и студентима…