Добијена средства за реконструкцију цитаделе Старог града
13/05/2019

Добијена средства за реконструкцију цитаделе Старог града

Потписан је уговор између Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Града Ужица о додели бесповртаних средстава за реализацију пројекта „Реконструкција цитаделе на Старом граду у Ужицу“ у износу од 22 милиона динара.

“Средства су добијена у оквиру Програма о распореду и коришћењу субвенција за пројекте развоја туризма у 2019. години, који реализује надлежно министарство. Укупна вредност Пројекта ће износити између 35 и 40 милиона динара, у зависности од коначног износа који ће бити прецизиран Пројектом за извођење. Идејни пројекат чији је аутор проф. др. Марко Поповић, рађен је према писаним траговима из 1737. године, сви елементи предвиђени реконструкцијом преузети су из тог периода. Тренутно је у фази израде Пројекат за извођење, који укључује комплетну реконструкцију горњег града, са Донжон кулом, цитаделом и два казамата”, наводи градска већница Дуња Ђенић.

image description

Она додаје да је предвиђено да се до краја маја заврши пројекат за извођење, након чега следи расписивање набавке за извођење радова, а завршетак радова планиран је за крај јесени.

Извор: infoera.rs