Најбоље ужичко
Више од 150 година тачног времена
31/05/2021
Ужичка породица Петровић има најдужу традицију поправљања сатова у граду. Код њих се о тачном времену брине већ више од 150 година. Знање се преносило...
Више
Више
Занат прадедова на Унесковој листи
20/05/2021
Злакуско лончарство уписано је 16. децембра 2020. године на Светску листу нематеријалног културног наслеђа света коју води UNESCO.
Призната техника...
Више
Више
Газела са Ђетиње
14/05/2021
Ужичанка Оливера Јевтић, једна од најбољих маратонки континента свих времена, трчи и у 43 години и спрема се за своје шесте Олимпијске игре у Токију.
...
Више
Више
Високо се стиже надмашујући самог себе
06/05/2021
Када је 2010. године једна саобраћајна несрећа променила живот Ужичанину Небојши Ђурићу, није ни слутио да ће десет година касније бити прослављени ср...
Више
Више
Из полиције право у бербере
27/04/2021
Када сте се последњи пут осетили пробуђено и присутно јер радите оно што волите? Тим осећајем водио се Немања Тарић из Ужица када је одлучио да после ...
Више
Више
Дејан Петровић, амбасадор српске трубе
19/04/2021
Дејан Петровић, најпознатији српски трубач, најмлађи добитник „Mајсторског писма“ и власник чувених „Златних труба“ са Драгачевсог сабора у Гучи, рође...
Више
Више
Ужичка галерија” Рефлектор” светионик локалне уметности
13/04/2021
Удружење визуелних уметника Ужица основано је 2016. године са циљем да се афирмишу и промовишу савремене уметничке праксе, као и сами уметници млађе г...
Више
Више
Ципеле по мери сваког човека
05/04/2021
Занат је увек био злата вредан, посебно ако је редак у данашње време. Обућара који ручно праве ципеле по мери и жељи купца у Србији има тек неколико, ...
Више
Више
Аутомобилски ас Милован Веснић
29/03/2021
Српски аутомобилски ас Mилован Веснић рођен је 29. фебруара 1976. године у Ужицу. Самим рођењем у седмом месецу показао је да ће бити неко ко у животу...
Више
Више
Шуљагина лепиња са све
22/03/2021
Печена, танка, растресита лепиња се мало издуби по унутрашњем ободу, пошто се најпре исече поклопац. Затим се намаже старим кајмаком, па се на кајмак ...
Више
Више