Бесповратна средства за развој пластеничке производње на територији Града Ужица
12/04/2021

Бесповратна средства за развој пластеничке производње на територији Града Ужица

Данас је расписан и отворен до 29. априла конкурс за доделу бесповратних средстава за развој пластеничке производње. Конкурс расписују Град Ужице и Фондација “Ана и Владе Дивац” шесту годину заредом, а са циљем подршке малим произвођачима, пољопривредним газдинствима. Из домаћинства Иване и Дејана Никитовић у Злакуси, који су прошле године добили пластеник, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић позвала је све заинтересоване да се пријаве на конкурс и остваре право на ову донацију.

Градоначелница подсећа да је у протеклих шест година 126 корисника подржано са 20 милиона динара, од чега су 15 милиона динара средства опредељена буџетом града Ужица, а 5 милиона средства које је уложила Фондација Дивац кроз програме намењене козарству, овчарству, пчеларству и пластеничкој производњи .

“26 постављених пластеника, међу којима је и овај поред кога се данас налазимо сведоче о великом интересовању прошле године, због чега смо одлучили да пластеничку производњу подржимо и у овој са укупно 3,7 милиона динара од чега су 2 милиона и 700 хиљада динара средства Града, а милион динара средства Фондације Дивац. Важно је нагласити да корисници пластенике добијају под веома повољним условима и да предност при додели имају млађи од 45 година и жене носиоци пољопривредног газдинства, што се уклапа и у нашу стратегију развоја пољопривреде у наредном периоду. Желимо да пружимо подршку младим људима и женама које живе на селу и не само кроз овакве програме, већ и кроз развој инфраструктуре,” додала је градоначелница.

Ивана Никитовић из Злакусе пластеник је добила прошле године:

“Велику захвалност дугујемо Граду Ужицу и Фондацији Дивац на донацији која нам је помогла да унапредимо производњу цвећа. Захваљујући тим средствима, могли смо да урадимо и неке друге ствари које су нам олакшале производњу, каже Ивана.

Бојана Кузељевић координаторка овог програма подсећа да је пољопривреда један од стратешких циљева Фондације “Ана и Владе Дивац”.

“Град Ужице је у нама препознао доброг партенера и наша сарадња наставља се на обострано задовољство. Конкурс је отворен од 12. до 29. априла и могу се пријавити сви носиоци пољопривредног газдинства са територије Града који намеравају да започну пластеничку производњу или већ имају искуства.”

Све ближе информације о условима и неопходној документацији заинтерсовани могу погледати ОВДЕ.