Aktivno učešće privrednika u izradi Plana razvoja grada
04/05/2022

Aktivno učešće privrednika u izradi Plana razvoja grada

U Velikoj sali Gradske kuće, 29. aprila održan je konsultativni sastanak u okviru procesa izrade Plana razvoja grada Užica sa članovima Saveta za privredu, velika, srednja i mala preduzeća i preduzetnike. Sastanku su pored predstavnika privrede, Slobodan Kuzmanović, član Gradskog veća za privredu i Branislav Mitrović, koordinator u izradi Plana razvoja grada Užica, kao i Nataša Knežević, menadžer za MSP, ispred RRA Zlatibor.

Nataša Knežević, menadžer za MSP, RRA Zlatibor je prisutnima kroz prezentaciju predstavila proces izrade Plana razvoja grada Užica, kao i instrumente i mehanizme za praćenje i obezbeđivanje uslova za razvoj i sprovođenje politike iz oblasti ekonomskog razvoja.

Branislav Mitrović je upoznao prisutne sa aktivnostima tokom izrade Plana razvoja i pozvao ih da se uključe u proces, daju svoje predloge i viziju u kom pravcu bi privreda grada Užica trebala da se razvija u narednih sedam godina.

Po rečima Slobodana Kuzmanovića, člana Gradskog veća privreda je ključni subjekt na polju ekonomskog razvoja. Zato je, kako je istakao, kroz proces izrade Plana razvoja veoma važno sagledati potrebe privrede u cilju stvaranja boljeg poslovnog ambijenta u gradu.

Privrednici su pozvani da putem konsultativnih sastanaka, Sistema 48 , sajta grada ali i na sve druge načine ukažu na probleme i daju predloge koji mogu uticati kako na razvoj privrede, tako i na bolji život građana.