200 miliona dinara za rekonstrukciju cevovoda i asfaltiranje u Sevojnu
14/11/2022

200 miliona dinara za rekonstrukciju cevovoda i asfaltiranje u Sevojnu

U Gradskoj opštini Sevojno u toku su radovi na asfaltiranju ulica u kojima se u prethodnih nekoliko meseci radila obimna rekonstrukcija magistralnog čeličnog cevovoda, vredna blizu 100 miliona dinara. To je po obimu posla i značaju za građane Sevojna sigurno jedna od najvećih investicija u prethodih nekoliko decenija.

Sevojničani su se godinama unazad suočavali sa problemom pucanja cevi i nestabilnim snabdevanjem vodom, zbog čega su trpeli građani, ali i brojni privrednici. Projekat rekonstrukcije cevovoda bio je spreman još pre nekoliko godina i čekao na finansijsku podršku Kancelarije za javna ulaganja, međutim zbog nemogućnosti daljeg odlaganja ovog posla Grad i JKP “Vodovod” izdvojili sau blizu 100 miliona dinara i ušli u projekat rekonstrukcije. U pretodnih nekoliko meseci izgrađena je potpuno novi magistralni cevovod promera fi 450 u dužini od oko 1,9 kilometara, a uporedo sa njim postavljen je u celoj dužini i sekundarni cevovod promera fi 100. Urađeno je 60 priključaka, tako da je građanima Sevojna na ovoj deonici obezbeđeno neometano snabdevanje vodom u narednih pet decenija.

Uloženi su i dodatni napori da se obezbedi finansiranje rekonstrukcije ulica kojima je prošao cevovod, pa su u saradnji sa JP “Putevi Srbije” obezbeđena neophodna sredstva i prethodnih dana ekipe preduzeća “Putevi Užice” počele su asfaltiranjem u Ulici Heroja Dejovića. Biće asfaltirana i Ulica Aleksandra Vučkovića kao i deo Ulice Milivoja Marića u kojima je angažovano JKP “Niskogradnja”.

Pomenute ulice će biti asfaltirane u punom profilu, uz zamenu ivičnjaka i rekonstrukciju trotoara. Ukupna vrednost svih radova koji obuhvataju rekonstrukciju cevovoda i asfaltiranje saobraćajnica procenjuje se na oko 200 miliona dinara, što je jedna od najvećih investicija u Gradskoj opštini Sevojno u prethodnih nekoliko decenija.