Zlatna kaciga za Slobodana Bobana Jakovljevića
24/01/2018

Zlatna kaciga za Slobodana Bobana Jakovljevića

Zlatom ispisana tradicija užičkog autosporta nastavlja se iz generacije u generaciju, pa je tako i aktuelna trkačka ekipa naših takmičara bila najuočljivija na upravo završenoj svečanoj dodeli priznanja za proteklu, sezonu 2017.

Među državnim šampionima blistala je Zlatna kaciga Slobodana Bobana Jakovljevića kao kruna trogodišnje dominacije u disciplini Autoslalom. Jakovljević je tri sezone uzastopno neprikosnoven u ovoj autosportskoj disciplini, a Zlatna kaciga koju je dobio na svečanosti organizovanoj od strane Sportskog i autokarting saveza Srbije i AMSS, u utorak 23. januara u hotelu Metropol palas u Beogradu, bila je samo kruna na niz državnih titula u sezonama 2015., 2106., 2017.

Pored Bobanove Zlatne kacige i priznanja za ovogodišnje osvajanje državnog šampionata u disciplini Autoslalom, u Užice stižu i dve vicešampionske titule: u pojedinačnoj konkurenciji dobitnik priznanja je Dejan Pejić, dok je u klupskoj – ASK Užice reli tim. U diciplini Reli, na ovoj dodeli uručeno je priznanje i Tomu Nikitoviću za osvojeno drugo mesto u klasi II. Niz priznanja za Užičane nije se završio samo na predstavnicima domaćih klubova, pa su se, među dobitnicima našli i ostali naši vozači koji su sezonu završili u klubovima u Beogradu i Čačku: Luka Kotorčević i Dučić Aleksandar. Luka je u sezoni 2017. ostvario prvo mesto u reliju u klasi II, treće mesto u Generalnom plasmanu i drugo mesto u brdskim trkama u klasi III, a Dučić –prvo mesto u klasi IV u disciplini Reli.

Suvozači iz Užica takođe su u samom državnom vrhu pa je Dejan Golić, suvozač Aleksandra Dučića nosilac priznanja za najboljeg suvozača u Generalnom plasmanu, drugi u klasi IV, a Dejan Pejić , suvozač Luke Kotorčevića, osvojio je treće mesto u Generalnom, i prvo mesto u klasi II .

Na svečanoj dodeli priznanja, uz obraćanje predsednika AMSS, Mirka Butulije i predsednika SAKSS-a , Staniše Lazarca, okupljenim takmičarima, funkcionerima i uvaženim gostima iz zemlje i inostranstva, putem video linka obratio se i Žan Tod, predsednik Svetske automobilske federacije (FIA) koji je izarazio zadovoljstvo postignutim u Srbiji u domenu autosporta, ističući i „sve značajniju ulogu Srbije u mnogim komisijama Svetske automobilske federacije“. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Svetske moto federacije za Evropu dr Volfgang Srb, a srpski državni vrh predstavljao je ministar Aleksandar Vulin.

Pored nagrađenih, treba pomenuti i ostale vozače iz Užica koji su tokom protekle sezone prikazali zavidan potencijal našeg grada u najtrofejnijem užičkom sportu u istoriji: Nenada Milanovića, Željka Starčevića, Dušana Đokovića, Miloja Đokovića, Ivana Pečeničića u disciplini Autoslalom, kao i Nenada Mirkovića, Dejana Krčevinca, Miloša Marjanovića u disciplini Reli.

Grad Užice će u narednom periodu upriličiti Svečani prijem za sve nagrađene užičke vozače, bez obzira na klupsku pripadnost, i na taj način, u ime svih Užičana odati priznanje zaslužnim sportistima koji svakim svojim nastupom i svakom pobedom na stazama širom Srbije i dalje zlatnim slovima beleže nastavak istorije užičkog autosporta.