Жестивал на промо – карневалу „Види Србију“
04/06/2018

Жестивал на промо – карневалу „Види Србију“

На промо – кампањи „Види Србију“ – које моменте ћеш памтити овог лета? међу великим туристичким понудама и манифестацијама у Србији, запажену промоцију је имао Међународни фестивал природе и традиције Жестивал.

Штанд Жестивала и ТО Ужице посетио је и министар за трговину, туризам и телекомуникацију, Расим Љајић који је изјавио да овом промотивном кампањом, Туристичка организација Србије промовише понуду Србије у предстојећем летњем периоду и позвао домаће госте да свој летњи одмор или његов део проведу на дестинацијама широм Србије и посете бројне манифестације.

„Међународни фестивал природе и традиције „Жестивал“ има за циљ да промовише сеоски туризам, културу, традицију, гастрономију, као и да афирмише и унапреди производњу и пласман аутентичних производа из Србије и земаља из окружења. Значајан сегмент манифестације представљања промоција културно-историјског наслеђа и очуване природе ужичког краја, по својим карактеристикама јединствене у Србији“ истакао је председник Организационог одбора и председник Скупштине града Ужица, Бранислав Митровић и додао да је Жестивал прилика да се организују сусрети произвођача са стручњацима из области пољопривреде који могу пружити саветодавне услуге у области производње и корисна упутства о томе како се представити на постојећем тржишту, брендирати производе и освојити нова тржишта.

Да је фестивал по свом концепту јединствен у Србији говори и чињеница да је ову манифестацију претходних година посетио велики број посетилаца међу којима су били представници министарстава, амбасадори као и представници великих компанија.

Манифестација „Жестивал“ ће ове године бити одржана 31. августа и 01. септембра на Градском тргу у Ужицу.