Због вишеструког повећања цена енергената, грађевинског материјала и опреме ЈКП Биоктош затражило повећање цена услуга
25/10/2021

Због вишеструког повећања цена енергената, грађевинског материјала и опреме ЈКП Биоктош затражило повећање цена услуга

ЈКП “Биоктош” затражило је од Градског већа сагласност за повећање цена одређених услуга које пружа грађанима. То ће, по речима Срђана Недељковића члана Градског већа за јавна предузећа, уколико сагласност буде дата, бити минимално поскупљење у делу који се односи на одвожење отпада и погребне услуге.

“У претходном периоду ЈКП “Биоктош” пословало је позитивно и поред бројних реализованих инвестиција. Значајна средства уложена су у реконструкцију пијаца, завршена је друга зграда у којој ће продавци са Робне пијаце “Међај” која је у међувремену затворена, моћи да продају своје производе. У наредном периоду планира се наткривање целокупне  Зелене пијаце “Липа”, чиме ће Ужице добити модерну и уређену пијацу са бројним пратећим садржајима. Упоредо са тим, у циљу што чистијег града, бржег и ефекаснијег одвожења отпада набавили смо нову опрему, контејнере, камионе, чистаче”.

По Недељковићевим речима треба имати у виду и да цене изношење смећа нису мењане од јула 2018. године, основних погребних услуга од 2013. године, а споредних погребних услуга од 2016. године, иако је од тада до данас неколико пута увећавана цена грађевинског материја, горива, и осталих инпута који се користе.

“Због свега наведеног ЈКП “Биоктош” принуђено је да од Градског већа затражи повећање цена за одређене услуге као што су изношења смећа и погребне услуге. Ипак наши суграђани не морају да брину јер у то неће бити драстично повећање. На примеру стана од 60м2 увећање ће износити око 120 до 130 динара”.

Нова цена, уколико буде усвојена важиће од 1. новембра, а надлежни обећавају да ће учинити све да квалитет комуналних услуга у наредном периоду буде на вишем нивоу и да се у сарадњи са грађанима учини све да град буде чистији и лепши.