Завршна конференција пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора"
19/08/2020

Завршна конференција пројекта “Јавна својина за развој јавног сектора”

Са задовољством Вас обавештавамо да ће се завршна конференција пројекта Јавна својина за развој јавног сектора одржати 20. августа 2020. године са почетком у 12.00 часова. У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Републици Србији, пројектни партнери су се усагласили да се завршна конференција организује путем online платформе.

Током 20 месеци реализације пројекта Град Ужице је у партнерству са Општином Бајина Башта и Регионалном развојном агенцијом Златибор успоставио чврсту сарадњу кроз креирање ефикасног и одговорног система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти, односно, ојачао капацитет локалних самоуправа у области управљања јавном имовином и пружању услуга грађанима и привреди.

Остварени резултати пројекта, унапређење институционалног оквира и организационих капацитета за управљање јавном имовином на локалном нивоу, у дугорочном аспекту ће допринети: смањењу буџетских издатака у вези са јавном имовином, креирању повољне инвестиционе и пословне климе као и одговорном старању јавном имовином што је највећи интерес локалне заједнице.

Пројекат је финансиран од стране Европске уније из средстава ИПА 2014 кроз Програм Exchange 5 – “Подршка Европске уније локалним самоуправа у области управљања имовином”. Програм спроводе Министарство државне управе и локалне самоуправе и Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније у Министарству финансија Републике Србије, док је Стална конференција градова и општина имплементациони партнер.

Молимо Вас да своје присуство на online догађају потврдите најкасније до 20. августа 2020. године до 11 часова путем електронске поште: javna.imovina@uzice.rs или на телефон: 031 592 417 како би смо Вам проследили приступни линк на online платформу.

Нацрт агенде можете преузети ОВДЕ