Završeno asfaltiranje Nemanjine ulice
20/09/2019

Završeno asfaltiranje Nemanjine ulice

U toku današnjeg dana, tačnije do 14 časova, završavaju se radovi na asfaltiranju dela Nemanjine ulice u dužini oko 500 metara. Nikola Maksimović direktor Javnog preduzeća Užice razvoj je prilikom obilaska radova istakao da su i ove godine, kao što je to bio slučaj prošle, iz republičkog budžeta preko Puteva Srbije opredeljena sredstva za rekonstrukciju i rehabilitaciju putnih pravaca u Užicu:

„53 miliona dinara je opredeljeno za radove u četiri ulice: Nemanjinoj i Nikole Pašića u dužini oko 1 100 metara, zatim za Zlatiborsku ulicu u dužini oko 4 000 metara i za putni pravac u Ribaševini, Torine – Metaljka dužine 2 200 metara.“

Nikola Maksimović direktor Javnog preduzeća Užice razvoj

Izvođač radova, Putevi Užice danas završavaju prvu od tri faze radova na pravcu ulica Nemanjine i Nikole Pašića, a u narednim danima izvodiće radove na delu ove deonice od Carinskog mosta do Rakijske pijace. U trećoj, završnoj fazi, biće rekonstruisana Ulica Nikole Pašića na deonici od Rakijske pijace do Narodnog muzeja. Svi radovi biće izvedeni pod nadzorom Instituta za puteve Srbije u kordinaciji sa Gradom Užicem i JP Užice razvoj.

Slobodan Božović tehnički direktor Puteva Užice

Užički Putevi osim ovih radova trenutno rade i rekonstrukciju dela magistralnog puta od Sušice do Užica. Za te radove Slobodan Božović tehnički direktor Puteva Užice navodi da teku bez zastoja i u skladu sa dinamičkim planom, te da će do kraja građevinske sezone biti kompletirano više od 9 kilometra ove deonice od ukupno 15 koliko se rekonstruiše. Završetak svih radova na ovoj deonici, kako navodi Božović, očekuje se sredinom naredne godine kako je i planirano.

Radovi u Nemanjinoj ulici