Завршени радови на реконструкција дела топловода у Улици Марије Маге Магазиновић
27/07/2021

Завршени радови на реконструкција дела топловода у Улици Марије Маге Магазиновић

Завршени су радови на замени дотрајалог магистралног топловода у Улици Маге Магазиновић на потезу од Народног позоришта до раскрснице са Улицом Љубе Стојановића. Радови вредни око осам милиона динара обухватили су санацију свих критичних тачака на којима је долазило до хаварија у претходној грејној сезони.

По речима Бранка Филиповића Извршног директора ЈКП “Градска топлана” Ужице у току сутрашњег дана очекује се и асфалтирање деонице на којој су радови извођени. Додаје, ово није једина локација на којој ће се током летњих месеци радити.

“Завршена је реконструкција дела топловода ка Зеленој пијаци, тренутно мењамо и изолацију топловода који припада котларници “Липа” дуж Царинског потока а после ових радова очекује нас реконструкција котларнице Блока Златибор, сва четири измењивача, одвајача конденза и уградња новог кондензног суда. Планирани су и радови на постројењу у Коштици”.

Упоредо са радовима на реконструкцији топловода ради се и на изради пројектне документације нову котларницу “Међај”, која је у завршној фази. Према очекивањима до краја ове године очекује се и грађевинска дозвола.