Završeni radovi na izgradnji saobraćajne infrastrukture u Kremnima
06/11/2018

Završeni radovi na izgradnji saobraćajne infrastrukture u Kremnima

I pored toga što je građevinska sezona pri kraju, svaki lep dan se koristi za radove na izgradnji saobraćajne infrastrukture u seoskim i gradskim mesnim zajednicama. U prethodnom periodu u mesnoj zajednici Kremna urađeno je oko 5.700 m2 asfalata, a uređeno je i oko 5 km atarskih puteva. U nekoliko zaseoka u prethodnom periodu urađena je i ulična rasveta.

Pet putnih pravaca je asfaltirano ove godine u Kremnima

„Kako je ova mesna zajednica dosta udaljena od grada i nalazi se na rubnom delu područja koje pripada gradu Užicu, a ujedno je i velike površine, pokušavamo da svake godine uradimo deo infrastrukture i omogućimo bolji život meštanima Kremana“, rekao je Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“.

Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“

„Ove godine su sredstva u iznosu od 5.000.000 dinara utrošena na asfaliranje pet putnih pravaca. Urađeni su putni pravci : za Mitričeviće, Pašiće, Selakoviće, Filipoviće, Jankoviće, Nikoliće i Neševiće“, naveo je Maksimović.

Radovi su zajednički finansirani udruživanjem meštana i Grada Užica u odnosu 1:2, odnosno na svaki dinar koji su meštani dali Grad Užice je dofinansirao sa dva dinara, kako bi se što veći deo posla uradio.

Izvođač radova JKP „Niskogradnja“ trenutno osim u Kremnima radi i u Zlakusi, Ljubanjama, a kada je reč o gradskim mesnim zajednicama, izvodi radove u Ulici 1300 kaplara, Romanijskoj, Boška Buhe kao i na izgradnji igrališta u Ulici Lazovina.