Završen zip lajn od Starog grada do Čitakove stene
17/11/2018

Završen zip lajn od Starog grada do Čitakove stene

Završeni su radovi na izgradnji prvog zip lajna u Užicu, od Starog grada do Čitakove stene. Priliku da se prvi voze zip lajnom dugim 375 metara imali su danas predstavnici medija i gradskog rukovodstva, dok će Užičani moći da uživaju u ovoj vožnji od aprila naredne godine. Sama vožnja traje oko 45 sekundi, a visinska razlika između polazne i završne tačke zip lajna je oko 20 metara.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković i njegov zamenik Nemanja Nešić bili su među prvima koji su isprobali ovu adrenalinsku atrakciju.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je među prvima isprobao zip lajn na Starom gradu

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić je ovom prilikom istakao da je za nama „jedna uspešna i dinamična godina vezana za aktivnosti na lokalitetu Stari grad, pored onoga što je urađeno na konzervaciji utvrđenja.“

„Ovo je još jedna u nizu od aktivnosi, kojima želimo da obogatimo sadržaje na Starom gradu, kako bi što veći broj ljudi ovde bio prisutan i kako bi ovaj lokalitet počeo da živi. Ovo je uvod u sve aktivnosti koje planiramo u sledećoj godini, a one će i po količini radova, obuhvatu, ali i nekim idejama biti daleko veće nego što su u ovoj godini“, rekao je Nešić.

Predstavnici medija su imali priliku da među prvima isprobaju prvi zip lajn u Užicu

Izgradnja zip lajna je deo projekta „Unapređenje turističke infrastrukture za aktivni odmor u regiji Zapadna Srbija“ koji je realizovao Grad Užice uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ukupna vrednost investicije je oko 1.730.000 dinara, od čega je preko konkursa od Ministarstva trgovine obezbeđeno oko 1.600.000, a Grad Užice je finansirao izradu projektne dokumentacije u iznosu od oko 130.000 dinara.