Завршен први кружни ток у граду
06/11/2017

Завршен први кружни ток у граду

Завршен је највећи део радова на изградњи кружног тока на уласку у град Ужице из правца Пожеге, преостало је да се уреде паркинг простори испред Ватрогасног дома и зграде ПИО. Укупна вредност инвестиције је око 50 милиона динара, а овај пројекат финансирали су “Путеви Србије”.

Захваљујући се грађанима Ужица на показаном стрпљењу које су имали чекајући завршетак радова на кружном току градоначелник Ужица Тихомир Петковић је рекао “Сви ми Ужичани смо потпуно свесни значаја ове инвестиције за почетак решавања великих саобраћајних проблема у нашем граду” и додао “од ове инвестиције очекујемо да буде покретач нових саобраћајних решења у граду, односно покретач изградње нових кружних токова. Наше стручне службе ће у наредом периоду у сарадњи са стручним службама „Путева Србије“ и “Института за путеве” израдити студију кружних токова у граду Ужицу што је нешто на шта се чека већ деценијама али  све до сада по том питању није ништа конкретно урађено”.

Сутра од 09 до 12 часова ће се по фазама пуштати у функцију поједини путни правци кроз кружни ток, а у зависности од уклањања привремене саобраћајне сигнализације. Очекује се да после 12 часова саобраћај у овом делу града буде нормализован.

“Имамо одличну сарадњу са надлежним министарством и ЈП „Путеви Србије“ што показује и чињеница да је Град Ужице добио за инфраструктурне пројекте ове године око 1,5 милиона евра. Подсећамо да је реконструисан Ложионички мост, вредност тих радова је око 50 милиона динара, изграђен је први кружни ток где вредност радова износи преко 50 милиона динара, и добијена је подршка Владе и ЈП „Путеви Србије“ за реконструкцију Улице Милоша Обреновића од Кожаре до касарне у Крчагову у дужини од око 3000 метара, затим реконструкцију дела Радничке улице у дужини од око 500 метара и реконструкцију Улице Краља Петра I (од Сланушке до раскрснице са Улицом Росуље) у дужини од око 600 метара а укупна вредност ових реконструкција је 60,1 милиона динара” – истакао је Петковић.

“Свесни да су саобраћајне гужве један од највећих проблема града ми смо заједно са руководством општине Бајина Башта, предузели и мере везане за изградњу тунела испод Кадињаче па у складу са тим смо сутра у “Институту за путеве” у Београду где потписујемо уговор о изради пројекта тунела испод Кадињаче што се такође финансира од стране Владе Републике Србије и “Путева Србије”. Вредност средстава предвиђених за израду пројектне документације је око 40 милиона динара”, рекао је Петковић.