Завршен нови објекат управне зграде на гробљу Сарића Осоју
03/03/2021

Завршен нови објекат управне зграде на гробљу Сарића Осоју

Објекат нове управне зграде на гробљу Сарића Осоје, на месту старе која је изгорела у пожару, комлетно је завршен. Радове вредне око 22 милиона динара, финансирали су са око 10 милиона  град Ужице, и 12 милиона Јавно комунално предузеће “Биоктош”, док је пројекат нове зграде урадила Пројектантска кућа Архимис, истакао је после обиласка Иван Станисављевић, члан градског већа задужен за јавна предузећа.

“Зграда површине 300 м2 испуњава све неопходне услове , поред канцеларија, запослени ће имати и простор за пресвлачење и чајну кухињу, а урађено је и централно грејање. Један локал намењен је за продавницу Српске православне цркве и већ за предстојеће Задушнице грађани ће у продавници ЈКП “Биоктош” моћи да купују свеће ” , каже Станисављевић.

По речима Оливера Ристановића директора ЈКП “Биоктош” захваљујући завршетку радова запослени који су привремено радили у Радној јединици Доварје сада се враћају на своја радна места у потпуно нови простор, што ће им донекле олакшати рад, а лакше ће сигурно бити и грађанима који свакодневно долазе.

“Ради се и на уређењу постојећих парцела и изради нових дводелних гробница, због чега је важно да и грађани своје обавезе измирују на време. Годишње одржавање износи 1 500 динара и то је цена са којом се Ужице сврстава међу оне градове и општине са повољном ценовном политиком”, додаје Ристановић.

ЈКП “Биоктош” газдује гробљима Сарића Осоје, Доварје и Влаовац, а у сарадњи са Градом ради се и на изналажењу нове локације како би се на време обезбедио простор, јер постојећи је довољан за наредних 6 до 7 година.