XVI традиционални тандем бициклистички маратон стигао у Ужице
25/07/2019

XVI традиционални тандем бициклистички маратон стигао у Ужице

Учесници XVI традиционалналног тандем бициклистичког маратона стигли су јуче у Ужице где им је уприличен пријем у Градској кући. Маратон који је кренуо из Крагујевца и иде преко Ужица, Вишеграда и Сарајева до Мостара је једниствена манифестација бициклиста оштећеног вида, а организује се под покровитељством Амбасаде БИХ у Србији, збратимљених градова Крагујевца и Мостара и градова кроз које маратон пролази.

Домаћин бициклистима у нашем граду, заменик градоначелника Иван Станисављевић је рекао да Ужице велику пажњу придаје промоцији спорта и здравог начина живота и да ће у складу са тим и убудуће наставити да подржава ову манифестацију.

Најстарији учесник маратона Мирослав Аксентијевић је навео да су међу бициклистима и рекреативци и професионалци, али да су заједно једна компактна екипа: “Имамо и девојке које ће скакати са моста у Мостару и по први пут једног Италијана међу нама.”

Маријана Урошевић, једна од девојака учесница маратона је истакла да ова манифестација има један виши циљ, а то је да укључи особе са инвалидитетом у спортске активности, те да ће, иако јој је ово први пут, наредних година сигурно опет возити овај маратон.