Ужицу два нова пројекта унапређења функционисања локалне самоуправе
21/01/2020

Ужицу два нова пројекта унапређења функционисања локалне самоуправе

Данас су започете прве активности на реализацији два нова пројекта чији је циљ да унапреде функционисање локалне самоуправе у Ужицу. Први пројекат се односи на унапређење управљања људским ресурсима, а други на област унапређења антикорупцијских политика на локалном нивоу.

“Кроз Пројекат очекујемо стручне савете, стратешка решења, као и недостајуће моделе правних аката, који ће током ових 16 месеци, колико траје пројекат, унапредити политику управљања људским ресурсима на локалном нивоу” рекао је заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић коментаришући пројекат везан за управљање људским ресурсима.

“Напоменуо бих да је важан сегменат ове области стручно усавршавање запослених у градским управама и службама града Ужица у циљу континуираног унапређења знања и вештина. Шире гледано, рекао бих да је најважнији циљ овог пројекта даља професионализација службеника на локалном нивоу, а самим тим повећано задовољство грађана радом локалне самоуправе”-  наводи Станисављевић.

Када је реч о пројекту унапређења антикорупцијских политика на локалном нивоу, Град Ужице је одабран од стране Сталне конференције градова и општина, као локална самоуправа којој ће, кроз пројекат бити пружена једногодишња експертска подршка у овој области. Овај пројекат СКГО спроводи у оквиру програма “Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености- Swiss-PRO”, a који реализује Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).