Užička adventura novina u turističkoj ponudi Užica
17/06/2020

Užička adventura novina u turističkoj ponudi Užica

U okviru projekta Unapređenje turističke infrastrukture u regiji Zapadna Srbija u Užicu je nabavljeno 10 kajaka kojima će se posetioci voziti stazom dugom 900 metara kanjonom reke Đetinje. Prošle godine uz pomoć Ministarstva turizma sa 1,4 miliona dinara nabavljeni su kajaci, urađeno pristanište, stavljena zaštitna ograda na brani, a iz gradskog budžeta urađene su pristupne stepenice.

„Zelena staza klisurom reke Đetinje je 2017. godine dobila drugu nagradu za izuzetnost u Evropi što dovoljno govori o njenoj lepoti, a mi smo se potrudili da dodatnim sadržajima privučemo turiste u Užice“ rekao je Miroslav Rađen direktor TO Regije Zapadna Srbija.

„Zadovoljstvo nam je što od ove godine u našoj turističkoj ponudi imamo kajake, koji će moći da se iznajmljuju svakoga dana od 11 do 20 časova. Imamo u ponudi 8 kajaka koji su prilagođeni za početnike. U klisuri reke Đetinje doživljaj na vodi, potpuno je drugačiji u odnosu na šetnju, to je nešto zaista predivno i ovim putem pozivam sve građane da uživaju u ovoj vožnji kajacima.“

Vidikovac na glavnoj kuli Užičke tvrđave 

„U prošloj godini izdvojili smo 22 miliona dinara za citadelu na Starom gradu, 2 miliona dinara za zip lajn, oko 1,5 miliona dinara izdvojeno je za projekat u kome su izgrađeni pontoni i kajaci. Od 2015. godine do danas preko 90 miliona dinara izdvojeno je za projekte u Gradu Užicu, preko 40 miliona dinara opredelili smo Turističkoj organizaciji Regija Zapadna Srbija koja je u svim lokalnim samouprava koje je čine gradila različite sadržaje“ istakao je Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu turizma.

Završava se i izgradnja Arheološkog parka u klisuri reke Đetinje

Ideja je da se i u narednom periodu razvijaju novi sadržaji kako bi gosti koji dolaze u ovaj kraj kvalitetnije, raznovrsnije provodili svoje vreme. Iznajmljivanje kajaka, u kome mogu da se voze dve osobe je 500 dinara.

Izvor: Tv5 Užice/Grad Užice