Užice bilo domaćin takmičenja u sportskom ribolovu
15/05/2018

Užice bilo domaćin takmičenja u sportskom ribolovu

Proteklog vikenda u Užicu je organizovano tradicionalno takmičenje u sportskom ribolovu u disciplini mušičarenje. Kup jadransko-podunavskih zemalja je takmičenje koje se odvija jednom godišnje i do sada je održano osam kupova, a ovo je prvi u Srbiji.

Užice je ovim povodom ugostilo 63 takmičara iz 12 zemalja, a pored učesnika iz bivših jugoslovenskih republika, učestvovali su i takmičari iz Slovačke, Mađarske i Bugarske.

Svečanost povodom početka takmičenja

Takmičenje je počelo svečanim defileom učesnika od Gradskog trga do Gradske kuće a potom i programom svečanog otvaranja na kome su učestvovali hor predškolske grupe vrtića Poletarac i KUD Zavičaj, a takmičarima su poželeli dobrodošlicu i zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić i predsednik Saveza sportskih ribolovaca Srbije Dragan Bošković.

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić

U svečanoj sali takmičarima je predstavljena kratka istorija Užica, a imali su priliku i da probaju užičke specijalitete.

Takmičarska staza na kojoj su takmičari imali priliku da dokažu svoje umeće se prostire od ušća Sušice u Đetinju do Velike brane, a baza takmičenja im je bila na objektu Alasi sa Đetinje u Staparima.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Aleksandar Gašević iz Mojkovca, drugo mesto je pripalo Bojanu Pešiću iz Berana a treće Filipu Mirkoviću iz Banjaluke.

Ekipno najbolja je bila ekipa Ribaška družina Slovenije “Blek”, drugo mesto zauzela je ekipa iz Mojkovca a treće mesto ekipa iz Banjaluke.

Marius Mitov iz Bugarske upecao je najdužu ribu, pastrmku dugu 46 cm.

Marius Mitov iz Bugarske