Ужичани старији од 65 година јутрос у набавци намирница
22/03/2020

Ужичани старији од 65 година јутрос у набавци намирница

Јутрос од 4 до 7 часова наши старији суграђани, они преко 65 година старости којима је током недеље забрањен излазак, имали су могућност да оду у набавку намирница у један од девет маркета на територији града који су јутрос били отворени у ту сврху.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић обишао је неколико тих маркета како би се уверио да све функционише у најбољем реду.

“Као што смо и очекивали наши најстарији суграђани су и најдисциплинованији. Ми смо се потрудили да им добром организацијом помогнемо да јутрос за најкраће време и на најефикаснији начин купе робу.”

Петковић је истакао захвалност волонтерима Црвеног крста који су помогли да се ова акција спроведе на најбољи могући начин, али и радницама које су до касно синоћ правиле маске како би сви пензионери који су јутрос дошли у куповину добили исте.

“Ово нам је значајно искуство за наредне недеље. За сада су активни маркети, осим Прехране, Лидл, Темпо, четири Аман продавнице, Идеа на Тргу партизана и СТР Кристал у Севојну.”

Грађани старији од 65 година са територије Севојна такође су имали могућност да јутрос обаве неопходну набавку намирница. Градоначелник Петковић се уверио да је и у Севојну све добро организовано: “Власник СТР Кристал се добро организовао, робе има у сасвим довољним количинама, а видимо и да се Севојничани придржавају правила да имају маске и поштују минимално растојање од 2 метра једни од других у реду.”