Уз помоћ Владе, у Ужицу у току реализација 30 пројеката
02/06/2020

Уз помоћ Владе, у Ужицу у току реализација 30 пројеката

Град Ужице је за 2020. годину планирао много инвестиција, што је последица и многобројних пројеката који су прошли у разним министарствима и Канцеларији за јавна улагања, али и код разних донатора из Европске уније.

Са друге стране, и сам буџет града за ову годину највећи је до сада, каже први човек Ужица и додаје да је то због доброг рада ужичке привреде, али и доброг рада тима саме Градске управе.

„ Ми смо град који може да се похвали са десетак пројеката које суфинансира Европска унија, а имамо и један велики пројкат, уз донацију Швајцарске, а који се односи на енергетску ефикасност, пре свега стамбених зграда и школа. Награђивани смо и као најотворенија локална самоуправа, када је у питању наш рад и по том основу смо добили одређена средства“, наглашава Тихомир Петковић, градоначелник Ужица.

У овом тренутку, у граду на Ђетињи око 30 пројеката су у току. Мада са закашњењем због епидемије коронавируса и смањеним бројем радника. сада је све кренуло у пуном јеку и већи део пројеката требало би да буде окончан до краја године.

„Имамо веома важне инфраструктурне пројекте, као што су кишна канализација и реконструкција улица у пуном профилу, али и путева. Све ово траје мало дуже и разумем Ужичане што су нестрпљиви јер радови трају дуго. Те пројекте ћемо ускоро завршити, као и Златиборску улицу коју већ завршавамо. Почели су радови и у Улици Иве Андрића, а у Карађорђевој, где је велики посао и кошта пуно, надам се да ћемо завршити у наредних двадесет дана. Желим да кажем да оно, што највише тишти наше грађане, биће ускоро завршено“, каже Петковић.

„Тренутно се приводе крају радови на реконструкцији објекта Командно – образовног центра у касарни, будући Центар високог образовања, чија је вредност око 50 милиона динара и део финансира Министарство привреде. Ових дана завршавамо и радове на Старт ап центру, чија је вредност 46 милиона динара. Упоредо са овим радовима, тренутно је жива активност на два спортска објекта, а то су хала у Севојну, чију изградњу финансира Министарство просвете и хала у Крчагову, која је давно почела да се гради и чија вредност износи више од 600.000 евра“, каже Никола Максимовић, директор ЈП „Ужице развој“.

Упоредо са свим поменутим радовима, у току је и амбијентално уређење града Ужица, па се тако изводе завршни радови на реконструкцији тротоара у Улици Димитрија Туцовића, које у потпуности финансира Град из буџета. Ту су и текућа одржавања, али и асфалтирање путева у многим селима.

Извор: info24.rs/Град Ужице