38 милиона динара за реконструкцију дела улице Димитрија Туцовића
30/03/2021

38 милиона динара за реконструкцију дела улице Димитрија Туцовића

Заједничким средствима Министарства привреде и Града Ужица биће урађена кишна канализација и комплетно реконструисан део Улице Димитрија Туцовића. Вредност пројекта је 38 милиона динара, од чега 19 милиона даје Министарство привреде, а преосталих 19 град Ужице.

По речима градоначелнице др Јелене Раковић Радивојевић биће изграђено 400м кишне канализације, а реконструкција подразумева промену асфалта од врха Доварја до раскрснице улица Димитрија Туцовића и Николе Пашића.

“Поред замене асфалта, биће урађен тротоар и постављен бехатон, ивичњаци, решетке чиме ће се решити проблем површинских вода који имамо уназад неколико година. Тендер за избор извођача отворен је до 16. априла, а радови би требало да почну крајем маја почетком јуна месеца и заврше се у року од 60 дана. Како ће радови допринети повећаној гужви у саобраћају у току је и израда пројекта саобраћајне сигнализације, којом ће саобраћај бити преусмерен на друге улице у граду”.

Како истиче градски већник Иван Станисављевић овај пројекат је велика ствар за наш град, нарочито за месну заједницу Крчагово, јер представља наставак радова из претходне грађевинске сезоне када је урађена кишна и фекална канализација у улицама Милоша Обреновића, Хероја Јерковића и Карађорђевој.

“На овај начин решавамо цео слив Крчагова што се тиче кишне и факалне канализације што је и основни предуслов за изградњу кружног тога код Народног музеја који нам је у врху приоритета у овој години. Са руководством предузећа “Ужице гас” је договорено да приликом раскопавања улице и скидања асфалта разведу своју инсталацију, тако да апелујемо на суграђане из овог дела града који желе да се прикључе на гас то ураде у наредном периоду јер након постављања асфалта у наредних пет година неће бити дозвољено раскопавање због нових прикључака. Прилика је идеална за то јер цена прикључка за гас никад није била повољнија, 450 евра без ПДВ-а”.

У плану је да се на овај пројекат надовеже пројекат изградње кружног тока код Народног музеја, па су у току интезивни разговори са ресорним министарствима, како би се обезбедила неопходна финансијска средства.