Uskoro bez liste čekanja za upis dece u vrtić u Sevojnu
13/08/2018

Uskoro bez liste čekanja za upis dece u vrtić u Sevojnu

Počeli su radovi na dogradnji vrtića „Maslačak“ u Sevojnu čijim završetkom će kapacitet ovog objekta biti povećan upravo onoliko koliko su sadašnje potrebe Sevojna i okolnih sela.

Trenutno je u vrtiću „Maslačak“ u Sevojnu upisano 270 dece

Trenutno je u vrtiću „Maslačak“ u Sevojnu upisano 270 dece a po rečima direktorke Predškolske ustanove Užice, Veselinke Jovanović za 25 dece nije bilo mesta. Ovaj problem će biti rešen u narednim mesecima jer je Grad Užice u saradnji sa Ministarstvom privrede obezbedio neophodna sredstva za dogradnju ovog vrtića.

„Dogradnjom jedne sobe kapacitet vrtića će biti povećan za 30 mesta tako da će lista čekanja za upis u „Maslačak“ biti izbrisana“, rekla je direktorka Veselinka Jovanović.

Prostor na kome će biti dograđen vrtić „Maslačak“

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je ovom prilikom rekao da su radovi na dogradnji vredni 7 miliona dinara od kojih 4 miliona finansira Grad Užice a Ministartvo privrede preostala 3.

Petković: „Ministarstvo privrede već nekoliko godina pruža značajnu finansijsku podršku Gradu Užicu za realizaciju bitnih projekata

Zahvaljujući se na podršci Ministarstvu privrede gradonačelnik Petković je istakao da ovo ministarstvo već nekoliko godina pruža značajnu finansijsku podršku Gradu Užicu za realizaciju bitnih projekata, među kojima je i izgradnja vrtića na Pori ali i dogradnja vrtića u Sevojnu.

„Nadamo se da će narednih godina biti još više najmlađih Sevojničana, a s obzirom da je ovaj vrtić na najlepšoj lokaciji i da ima mogućnost dalje dogradnje, tada će neko naredno gradsko rukovodstvo nadam se nastaviti sa dogradnjom Maslačka“, rekao je Petković.

Izvođač radova je firma „Tesla sistemi“ iz Beograda , a rok za završetak radova je 90 dana.