Уручене награде најбољим спортистима
01/07/2021

Уручене награде најбољим спортистима

У башти Градског културног центра приређена је свечаност поводом доделе признања коју традиционално организује Спортски савез Ужице уз подршку Града Ужица.

Најуспешније спортисте и спортске раднике у име Града Ужица поздравио је Драгољуб Стојадиновић заменик градоначелника.

“Избор најбољих је промоција оних који треба да буду узори младим генерацијама и да их подстакну на бављење спортом. Спорт није само борба за медаље и признања, то је начин живота који захтева велика одрицања и надметања са сопственим могућностима, физичким и менталним. За врхунске домете су предодређени они који су максимално посвећени и истрајни. Радује нас што таквих међу Ужичанима  увек има и што су многи од њих успевали да остваре врхунске резултате  у појединачним и тимским спортовима и у току претходне године”, поручио је Стојадиновић и уручио признање Миловану Веснићу који је проглашен спортистом 2020. године.

“Пандемија је учинила своје, сви смо били суочени са бројним проблемима оно што је мене највише дотукло као сваког нормалног човека губитак пријатеља, тада је тешко пронаћи неки додатни мотив и снагу да одрадите спортско такмичење на најбољи могући начин. Полако све враћамо у колосек и сви се искрено надамо да ће цела ова ситуација са ковидом отиђи у заборав, и да ћемо наставити да живимо и функционишемо најпре као људи па тек онда да имамо онолико публике као што смо пре имали на спортским такмичењима и да дишемо пуним плућима”, истакао је Веснић.

Присутнима се обратио и Недељко Милосављевић председник Спортског савеза Ужице

“Изузетно сам поносан на овај догађај и сматрам да поред тога што је покровитељ на овим манифестацијама Град треба да буде захвалан што има овакве спортисте, као и Спортски савез заједно са управним одобором, који све то каналише. Због целе епидемиолошке ситуације ова додела није могла да буде пре, надамо се да ће следеће проглашење бити у децембру као и сваке године до сада”.

Специјалне награде уручене су и у категорији школски спорт па су признања припала Јелени Савићевић која је најбољи професор на такмичењу ОСИУРС 2019/20 за основне школе и Јасмини Бајић као најбољем професору на ОСИУРС за средње школе. Признања су понеле и ОШ “Нада Матић” као најбоља основна школа на ОСИУРС и Ужичка гимназија као најбоља средња школа на ОСИУРС. Награде за најуспешније резултате у млађим категоријама припале су каратисткињи Александри Рогић која је најбоља пионирка,такође каратисткиња Лидија Трмчић је најбоља кадеткиња, а кошаркаш Чедомир Матић је најуспешнији јуниор.

Најбољи спортиста са инвалидитетом Ненад Јеремић веома је задовољан и захвалан на признању, које му је како истиче стигло веома брзо.

“Радило се озбиљно, велика захвалност клубу који је обезбедио одличне услове, као и тренеру који је дао све од себе, колико је заслуга моја његова је можда још и већа. Ова дисциплина ми је легла као и копље у руци, стопио сам се са њим. Много труда је уложено али има доста и добре воље и све то иде лако када се воли то што се ради”.

Награда за животно уручена је дугогодишњем председнику Одбојкашког клуба Јединство Миловану Бошковићу.

У осталим категоријама награђени су Цест ла вие за помоћ у раду млађих категорија у фудбалу, Мирослав Кујунђић као најбољи спортски радник, Александар Пековић за наставно васпитни рад, Драган Петронијевић, сниматељ ТВ 5.

Специјална признања припала су кошаркашким судијама Луки Манојловићу и Немањи Пејићу.