Уместо на Зелену пијацу у куповину на електронску пијацу
08/04/2020

Уместо на Зелену пијацу у куповину на електронску пијацу

Услед новонастале ситуације, од 30. марта 2020. године, привремено је престала са радом Зелена пијаца Липа. Након позива из Регионалне привредне коморе Ужице одређени број произвођача, који је имао закупљене тезге на ужичкој пијаци, изразио је спремност да своје производе доставља на кућне адресе, а све у договору са купцима.

Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић истакао је да је идеја града и Регионалне привредне коморе да се повежу произвођачи и купци и на тај начин омогући произвођачима да пласирају своје производе у времену када Зелена пијаца не ради.

“Циљ нам је да закупци тезги у нашем граду добију могућност да своје производе на неки начин пласирају. На сајту града Ужица издвојили смо пет категорија производа: млечни призводи, воће и поврће, расад, сухомеснати производи и остала роба. Обавеза произвођача је да робу достави на тражене адресе уз поштовање мера против ширења вируса. До сада је пријављено око 50 произвођача, али се надамо да ће тај број бити већи.”

Приликом потенцијалне куповине преко електронске пијаце биће поштоване све мере које је прописала Влада Републике Србије и струка против спречавања ширења корона вируса.