U toku rekonstrukcija Ulice Vukole Dabića
06/06/2018

U toku rekonstrukcija Ulice Vukole Dabića

Od ponedeljka 04. juna JKP Gradska toplana je otpočela radove na rekonstrukciji toplovoda u Ulici Vukole Dabića od raskrsnice sa Obilićevom ka Omladinskoj. Rekonstrukcija se izvodi u dve faze: do raskrsnice sa Petra Ćelovića i od raskrsnice sa Petra Ćelovića do objekta na broju 21 pre hotela Zlatibor. Za vreme izvođenja radova Ulica Vukole Dabića je zatvorena za saobraćaj motornih vozila takođe po fazama.

Radovi na rekonstrukciji Ulice Vukole Dabića

Direktor JP „Gradska toplana“ Zoran Šibalić je rekao da je planom i programom za 2018. godinu predviđeno 55 miliona dinara investicija u koje ulazi remont kotlova u bloku Zlatibor i Lipa kao i zamena toplovoda u dužini od 1200m. „Jedna od deonica predviđenih planom za rekonstrukciju je i u Ulici Vukole Dabića gde menjamo oko 300m toplovoda, a nakon toga radićemo na kotlarnici u Jug Bogdanovoj ulici čije je zatvaranje u planu, zbog nemogućnosti konverzije na gas, zatim prelazimo na izgradnju toplovoda u Sevojnu u dužini od oko 450m i konverziju kotlarnice na Rosuljama gde je pri kraju građevinski deo radova, preostaje još mašinski deo“- rekao je Šibalić.

Radovi na zameni toplovoda u Ulici Vukole Dabića

„Nakon završetka radova na toplovodu, JKP Niskogradnja pristupiće rekonstrukciji kolovoza, u dužini oko 200m.  Uz kompletnu zamenu asfaltnog zastora u ulici, postavljanje novih ivičnjaka i sređivanje trotoara zbog učestalih problema sa kišnom kanalizacijom u ovoj ulici radiće se i dodatni slivnici i šahte“, rekao je Nikola Maksimović direktor JP „Užice razvoj“ i dodao da je u sklopu rekonstrukcije planirana i zamena postojećeg potpornog zida na koji se ulica naslanja, kao i zamena horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

Nikola Maksimović direktor JP „Užice razvoj“

Vrednost građevinskog dela radova je oko 3 miliona dinara a predviđeni rok za završetak svih poslova je pedeset dana.