Svečani prijem za ruske umetnike
04/11/2019

Svečani prijem za ruske umetnike

Za rukovodstvo i članove Ruskog narodnog orkestra „Rifej“ iz Jekaterinburga, koji je u petak održao koncert u amfiteatru Pedagoškog fakulteta, priređen je svečani prijem u Velikoj sali Gradske kuće. Ovaj koncert organizovali su Grad Užice, Pedagoški fakultet, Srpsko-ruski klub i Udruženje Užičana u Beogradu.

Pozdravljajući goste, gradonačelnik Petković se zahvalio gostima što su omogućili Užičanima da na koncertu uživaju u prelepoj ruskoj narodnoj muzici:

„Vaš dolazak  je još jedan dokaz neraskidivog prijateljstva ruskog i srpskog naroda koje se kroz dugu istoriju gradilo i učvršćivalo. Generacije su stasavale i uživale u književnim delima ruskih klasika, u muzičkim delima nenadmašnih kompozitora, na ruskoj umetnosti uopšte. I tako se decenijama prenosila ljubav prema ruskom narodu, zajedno sa sećanjem za sve što on uradio za Srbiju. I Užičani dugi niz godina daju svoj doprinos razvoju tih odnosa između naša dva naroda i to pobratimstvom sa gradom Kurskom i obostranom saradnjom na svim poljima delovanja.“

Miloš Tucović, predsednik Udruženja Užičana u Beogradu

Miloš Tucović, predsednik Udruženja Užičana u Beogradu, rekao je da je ovo lepa prilika da se Užice i užički kraj, u svoj svojoj lepoti, promoviše van okvira naše zemlje, dok su predstavnici ruskog orkestra govorili o muzici kojom se bave, organizaciji orkestra ruskih narodnih instrumenata koji radi u okviru Uralskog federalnog univerziteta UrFu iz Jekaterinburga i Uralske oblasti.