Свечани пријем добровољних давалаца крви
14/06/2019

Свечани пријем добровољних давалаца крви

Светски дан добровољних давалаца крви, 14.јун, обележен је свечаним пријемом у Градској кући. Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић и члан Градског већа Видоје Дрндаревић, примили су добровољне даваоце крви и уручили им пригодне поклоне.

Заменик градоначелника је овом приликом истакао да се овај дан обележава у целом свету чиме се одаје признање анонимним херојима који несебично и без икакве накнаде добровољно дају крв и навео да је веома битно да у сваком тренутку постоје довољне количине свих врста крвних група на залихама.

Станисављевић је истакао да ужички Црвени крст има веома важну улогу у едуковању становништа о значају добровољног давања крви и подизању свести својих младих волонтера о битности добровољног давалаштва.

Начелница трансфузиолошке службе Опште болнице Ужице др Марија Петровић Божић

Узимајући у обзир да службе у Пријепољу и Прибоју више не могу да раде са добровољним даваоцима начелница трансфузиолошке службе Опште болнице Ужице др Марија Петровић Божић је најавила да ће ужичка трансфузија ове године спровести 50 акција више на том подручју, а све у циљу задовољења потреба ужичке болнице и болница у Пријепољу и Прибоју.

Најмлађи давалац крви, деветнаестогодишња Ана Шимшић

Милан Остојић, добровољни давалац који је 95 пута дао крв, је позвао све младе људе да узму учешће у овим акцијама, а најмлађи давалац крви, деветнаестогодишња Ана Шимшић ученица Економске школе је истакла да је добровољно давалаштво начин ширења хуманости које је посебно битно обзиром да се наша земља бори са несташицом крви.