Све извеснији почетак радова на обилазници у овој години
10/05/2021

Све извеснији почетак радова на обилазници у овој години

Наставак активности везано за изградњу обилазнице око Ужица била је тема још једног састанка одржаног у Министарству грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре. Састанку су поред представника министарства и Града Ужица присуствовали и представници “Коридора Србије” и “Путева Србије”.

“Разговарало се о планској документацији али и финансијској конструкцији за реализацију овог великог и значајног пројекта за Град Ужице. Имајући у виду да је пре две недеље на седници Владе обилазница проглашена пројектом од јавног значаја, обезбеђена су финансијска средства, али ће тек по изради премера и предрачуна радова бити позната оквирна цифра за преговоре са будућим извођачем. Због тога су на наредни састанак позвани представници Института за путеве и ЦИП-а”, каже Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој”, који је присуствовао састанку.

По његовим речима, траже се и најбољи модалитети за потписивање уговора па ће у наредним данима бити познато да ли ће бити потписан заједнички уговор за обилазнице у Ужицу, Пожеги и Горњем Милановцу или појединачно, али је сигурно да је за привремену дозволу за почетак радова најспремније Ужице где су на комлетној траси решени сви имовинско правни односи.

“Град је добио налог да уђе у процес обједињавања свих парцела у једну парцелу будућег пута, а потребно је и да обиђемо целу деоницу и сагледамо инфраструктуру, све са циљем да се што пре заврши неопходна планска документација, потпишу уговори и отпочне реализација”.

Нови састанак очекује се у току ове седмице, а све извесније је да ће први радови на изградњи обилазнице почети до краја године.