Sportsko rekreativna manifestacija"Rally day 2018." u Užicu
18/05/2018

Sportsko rekreativna manifestacija“Rally day 2018.“ u Užicu

U organizaciji ASK „Užice reli tim“-a  u Užicu će se u subotu 19. maja održati sportsko rekreativna manifestacija“Rally day Užice 2018.“

Program u kome učestvuje 12 trkačkih automobila, ljubiteljima autosporta poznatih sportskih reli posada zamišljen je i kao promocija auto sporta, uvod u nacionalni reli šampionat na kome će posade moći da testiraju svoja vozila, ali i uživanje za publiku jer će svako ko se prijavi imaće priliku da se voze sa učesnicima.


Budući da reli kao autosportska disciplina ima jednu od najdužih sportskih tradicija u Užicu i okolini očekuje se dolazak velikog broja publike, a pored ASK Užice reli tim-a u organizaciju su se uključili kako lokalni tako i autosportki klubovi iz Beograda, Čačka i Valjeva.


Manifestacija nema takmičarski karakter, odnosno ne meri se vreme, ali će sve ostalo biti isto kao i na regularnim reli takmičenjima: obezbeđenje staze i sigurnost publike i učesnika su prioritet organizatora.
Program „Rally day Užice 2018.“ počinje u 11 časova i traje do 17 časova i u tom periodu biće zatvoren put za saobraćaj na deonici Ljubanje – Kaldrma, odnosno od raskrsnice za Skržute na Ljubanjama do rasksnice Sirogojno- Bela Zemlja- Kaldrma.

Organizaciju manifestacije „Rally day Užice 2018.“ u smislu podsticaja razvoja sporta podržao je i Grad Užice.