Сахрањен Радомир Антић
19/07/2021

Сахрањен Радомир Антић

Радомир Антић сахрањен је у суботу 17. јула на градском гробљу Доварје у Ужицу, 15 месеци после смрти и кремирања у Мадриду. Дан раније у Народном позоришту, Град Ужице и ГФК Слобода организовали су комеморативни скуп посвећен Радомиру Антићу.

“Постоје тренуци када човек осети недостатак речи које би описале осећање великог губитка и туге. Један од тих тренутака била је вест у коју Ужичани и данас тешко могу да поверују, вест да је отишао један од оних који су били најбољи репрезенти нашег града и читавог овог краја – Радомир Антић”, рекао је обраћајући се у име Града Бранислав Митровић председник Скупштине Града Ужица.

“Васпитаван у временима када су на цени били одговорност, предузимљивост, част и поштење, трудио се да пронађе праву меру у свему што је радио. Није се плашио изазова и увек је, без обзира на околности, око себе ширио позитивну енергију и добро расположење. Остао је до краја веран вредностима на којима је градио своју личност, доследан идејама и емоцијама које су га водиле кроз живот. Таквог ћемо га памтити. Захвални смо за све што је учинио за овај град, за љубав према Ужицу која је била неупитна, за привилегију да смо познавали доброг човека, спремног да руку подршке пружи свакоме.”

Поред чланова породице, пријатеља и некадашњих саиграча из ФК Слобода у којој је поникао, сахрани на Градском гробљу Доварје присуствовали су и Владе Дивац, Никола Лончар, Дејан Станковић, Немања Видић, Милан Јовановић, Ненад Милијаш, Мирослав Радошевић, Зоран Мирковић, Гордан Петрић, Зоран Његуш, Горан Пандуровић…