Реконструкција терена са вештачком травом у Великом парку
06/10/2020

Реконструкција терена са вештачком травом у Великом парку

Радови на спортском игралишту у Великом парку су почели пре десет дана, а у наредним данима биће постављена вештачка трава, замењена ограда и расвета и завршиће се исцртавање будућег фудбалског игралишта.

Заменик градоначелника Ужица Драгољуб Стојадиновић обишао је данас радове у Великом парку и том приликом рекао:

“Приоритет новог градског руководства је улагање у спорт, пре свега у спортску инфраструктуру. Потпуно смо свесни великог утицаја који спорт има на здравље наших суграђана. Поред тога, сваки нови терен, сваки нови кошаркашки обруч, свака нова атлетска стаза, места су где се рађају нови шампиони. На месту где се данас налазимо наши суграђани добиће на употребу потпуно реконструисани терен са вештачком травом у који је Министарство омладине и спорта уложило око 3 милиона динара.”

Стојадиновић је навео да се средствима Министарства омладине и спорта тренутно финансира и изградња још два игралишта, једно у Севојну и друго на Градској плажи.

Заменик градоначелника је подсетио и да ће нова спортска хала у Севојну, у коју је Министарством просвете, науке и технолошког развоја уложило 480 хиљада евра, бити завршена до краја године, али и да ће дуго очекивана спротска хала у Крчагову, која је финансирана од стране Министарства омладине и спорта, такође бити ускоро завршена.

“Поред улагања у школски, рекреативни, масовни спорт, Град подржава и спортске клубове. Тако је прошле недеље у хали у Великом парку инсталиран најсавременији семафор, који је био предуслов да се Кошаркашки клуб Слобода такмики у АБА 2 лиги. Ужице је родило много шампиона, са повећањем капацитета и са реконструкцијама које радимо,  надамо се да ће шампиона бити више” – рекао је Стојадиновић.

Директор ЈП Ужице развој Никола Максимовић истакао је да је у претходним годинама урађено комплетно санирање спортских терена у Великом парку и да се једини преостали терен сада реконструише.

“Идеја нам је да у неком наредном периоду припремимо пројекат за још једно дечије изгралиште, као и да иза овог спортског игралишта урадимо пројекат скејт парка, каквог нема у граду. На тај начин би употпунили садржај у Великом Парку.”